20 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Wizz Air, evropska aviokompanija, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva prema gradovima u sedam zemalja. Mjesta na novim letovima već se mogu rezervirati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po cijeni već od 38,99 BAM/ 19,99 eura.

Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Goteburg, London Luton, Memingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais s ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržat će će bh. ekonomiju te povezati Sarajevo s dugo očekivanim destinacijama.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade.

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ako se okolnosti promijene ili ako žele promijeniti datum putovanja, moći rezervirati bilo koji WIZZ let po izboru.