X Factor: Ovo su takmičari iz BiH koji su ‘preživjeli’ boot camp’ i oduševili žiri

X Factor je ove sedmice ušao u novu takmičarsku fazu, gdje su takmičari trebali proći ‘boot camp’, odnosno centar za obuku. Svaki od članova žirija je dobio određenu grupu takmičara kojima će biti mentori do kraja ovog takmičenja.

Ono što se i prije ove faze znalo, jeste da će Željko Joksimović biti mentor damama, Aleksandra Kovač momcima, Masimo Savić kandidatima starijima od 27 godina, dok će Tonči Huljić biti mentor grupama.

Nakon prvog dijela bootcampa u kojem su Aleksandra Kovač i Massimo Savić odlučivali kojih će šest kandidata biti u njihovim timovima, došao je red i na preostali dvojac iz žirija.

Druga emisija bootcampa obilovala je neočekivanim obrtima, gdje je najviše pometnje napravio Željko Joksimović, koji je svoje stolice praznio i prije nego što ih je napunio.

Nakon izbacivanja Jelene Žnidarić iz Zagreba, za koju su mnogi tvrdili da ima najljepši glas, nemir se uvukao među takmičare koji su s nestrpljenjem čekali svoju sudbinu u ovom takmičenju.

Milica Lojić iz Banja Luke je bila jedna od tih takmičara, a za nju se Tonči Huljić bio spreman mijenjati. “Imaš li nešto protiv ako ti kažem da danas zauzmeš stolac broj tri”, rekao je Joksimović Milici, te time odgovorio na Huljićevo pitanje.

Još jedna takmičarka iz Bosne i Hercegovine, Azra Kelecija iz Mostara imala je malih intonativnih problema, po mišljenju Aleksandre Kovač. Tonči joj je rekao da ne bi znao što da radi s njom, a Željko ju je poslao na drugu stolicu.

Magdalena Bogić iz Jajca ima samo 16 godina, a za nastup je odabrala pjesmu ‘Black Velvet’. Odmah je bilo jasno da će ona ostati u daljem takmičenju, a svoje mjesto ustupila joj je Sonja Čoko. Njoj ipak ova zamjena nije bila u redu, jer je izjavila kako je zauzela mjesto djevojci koja je pjevala bolje od jedne kandidatkinje koju nije željela imenovati, a koja je i dalje tu.

Nakon nastupa Tijane Vlajković iz Šapca, žiri je bio oduševljen, ali ne i Željko Joksimović, koji je zatražio da nešto drugo otpjeva. Kad je otpjevala narodnu pjesmu, Željko je poslao na Azrino mjesto, koja nije krila svoje razočaranje.

– Nije mi jasan način, zašto se vraćaju te djevojke, a ja sjedim tamo cijelo vrijeme”, rekla je ljutita Azra.

Tonči je dobio mentorstvo nad grupama, a sinoć su se ponovo predstavili i momci iz Bosne i Hercegovine, Adnan i Tarik, koji su nakon prve epizode zapalili internet pozitivnim komentarima.

Nakon što su izveli pjesmu Dine Merlina “Da je tuga snijeg”, žiri je bio oduševljen. ali, u grupi nije bilo više mjesta i Tončiju je jedino preostalo da zamijeni jednu grupu kako bi Tarik i Adnan išli dalje.

Dvije djevojke iz Crne Gore plakale su kada su shvatile da se njihova “stolica ljulja”. 

“Šta ti vrijedi odluka kad srce govori drugačije. Nevjerovatno ste sinhronizirani. Glas ti je predivan, ti si čak i ritardando izveo. To je savršeno”, rekao je Huljić.

Time je završila Tončijeva potraga za šest grupa s kojima će nastaviti raditi. U sljedećoj fazi članovi žirija iz svojih će timova morati odabrati samo troje kandidata, odnosno Tonči bendova, s kojima će nastaviti raditi.

(novi.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE