XXV Tradicionalni novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Orkestar

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja i prvi u obilježavanju izuzetnog jubileja 25 godina postojanja i rada Kamernog simfonijskog orkestra Zenica i 20 godina Kamernog mješovitog hora. Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica je također jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 25 novogodišnjih koncerata.

Sve je to postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima su uvijek nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o Zenici i njenom orkestru. 

NOVOGODIŠNJI KONCERT  ĆE SE ODRŽATI 29. 12. 2013. god. NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00h, uz učešće Kamernog simfonijskog orkestra, Kamernog mješovitog hora, Hora Srednje i Osnovne muzičke škole Zenica, vokalnih i instrumentalnih solista: Maida Ibrahimagić – klavir, Amer Šehić – harmonika, Sanja Tavić – violina, Larisa Buro – mezzosopran, Monika Akrapović – sopran, Dženis Mrkonjić – kontrabas i gosti iznenađenja.

Na programu su popularna djela: Verdija, Maskanija, Dinikua, Berkovića, Dimitreskua i Štrausa.

Dirigenti koncerta su: Tanisa Mustafić & Nenad Tešić & Amna Husejnagić. Sponzori koncerta su Općina Zenica i BH TELECOM, a medijski pokrovitelj koncerta je RTVZE.

Kupovina i rezervacija ulaznica se može izvršiti samo u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tel. broj 032/ 242 – 604;  062/ 859 – 555 i 063/ 797 – 555  kao i putem e-mail adrese: [email protected], a na dan koncerta na blagajni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.