Portal 072info

XXVI Tradicionalni novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja i posljednji u obilježavanju izuzetnog jubileja 25 godina postojanja i rada Kamernog simfonijskog orkestra Zenica.

Sve je to postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima su uvijek nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o Zenici i njenom orkestru. Njegov profesionalni pristup radu i provjereni kvalitet okrunjeni su ”Plaketom grada Zenice” 1995. godine i javnim priznanjem ”Nagrada grada Zenice” za 2006. godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

NOVOGODIŠNJI KONCERT  ĆE SE ODRŽATI U NEDJELJU, 28. 12. 2014. god. NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00h, uz učešće Kamernog simfonijskog orkestra, vokalnih i instrumentalnih solista: Hajrudin Mahmić – piccolo flauta, Katarina Kikić – sopran,  Larisa Buro – mezzosopran, Monika Akrapović – sopran, Darko Beus – truba, Iman Karabeg – violina i gosti iznenađenja.

Na programu su popularna djela: C. Saint-Saensa, J. Offenbacha, G. Puccinija, J. Straussa, T. Montija, G. Bizeta, J. Brahmsa, B. Bartoka, R. Sierzinsky i Đ. Jušića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dirigenti koncerta su: Tanisa Mustafić & Nenad Tešić & Amna Husejnagić.

Kupovina i rezervacija ulaznica se može izvršiti samo u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tel. broj 032/ 242 – 604;  062/ 859 – 555 i

063/ 797 – 555  kao i putem e-mail adrese: marketing.prodaja@bnp.ba, a na dan koncerta na blagajni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME