Yahoo Answers, stranica za postavljanje najčudnijih pitanja na internetu, će uskoro biti ugašena

Yahoo Answers, popularno “odredište” za neka od najčudnijih i najsmješnijih pitanja na internetu, će se uskoro ugasiti. Q&A platforma se briše u maju, objavio je Yahoo banerom postavljenim na vrhu web stranice.

Yahoo Answers će od 20. aprila biti dostupan samo za čitanje, što će spriječiti korisnike da postavljaju nova pitanja ili odgovaraju na teme.

Zatim, od 4. maja, svi koji pokušaju pristupiti Yahoo Answersu bit će preusmjereni na Yahoo početnu stranicu, piše magazin People.

Korisnici će do 30. juna moći zatražiti svoje podatke, uključujući bilo koji korisnički generirani sadržaj, liste pitanja, odgovora itd.

U posljednjih 15 godina Yahoo Answers je postao poznat po šaljivim pitanjima, koja su također imala jednako zabavne odgovore.
Upiti su često uključivali razne teme, kao što su astronomija (Mislite li da će ljudi ikad hodati po suncu?), veze (Jesam li svog dečka pretvorila u vampira?) ili mitove (Postoji li čarolija koja će me pretvoriti u sirenu?).

Iz kompanije su rekli da je jedan od primarnih faktora koji je utjecao na odluku o gašenju bio taj što je Yahoo Answers jednostavno postao manje popularan.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakSVE VIŠE NEJASNOĆA NA SUĐENJU NOVALIĆU I DRUGIMA: “Možeš li se, bogati, sjetiti ima li u ponudama ACM 812 A?”
Sljedeći članakSladić: Meni visoke pozicije ne trebaju u životu