Youtube: Nova opcija na aplikacijama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

new_youtube_logo_large_verge_medium_landscapeYouTube će lansirati novu opciju na svojim mobilnim aplikacijama, koja će omogućiti korisnicima gledanje video zapisa, čak i nakon što uređaj izgubi vezu s internetom.

Od narednog mjeseca će Google-ov video servis dopuštati mobilnim uređajima čuvanje videa, kako bi se mogli gledati čak i kad je korisnik offline. Youtube je to najavio na svom blogu, ali nigdje nije navedeno koliko će dugo video zapisi biti dostupni za pregledanje. Bez obzira na to, vijest je zanimljiva, jer, iako su mnogi to radili, preuzimanje videa sa Youtube nije dozvoljeno prema uslovima korištenja. 

Youtube već neko vrijeme eksperimentiše sa offline videima, pa tako Android uređaji skidaju video zapise za koje se pretpostavlja da će ih korisnik pogledati, dok je vezan na WiFi, kako bi bili spremni za pokretanje. Ovom opcijom će se moći gledati video zapisi tamo gdje nema pristupa internetu – na primjer, u avionu ili u podzemnoj željeznici.

GODISNJICA
MARKETING