Portal 072info

Za 1. maj na skijanje: Evo kakvo vas vrijeme očekuje za prvomajske praznike…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

maj

Meteorološki izvještaji u regionu ne nude mnogo optimizma ovih dana, razdoblje kiše i relativno niskih temperatura za ovo doba godine nastavlja se i ove sedmice, a po svemu sudeći vremenske prilike se neće promijeniti ni tokom prazničnih dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon malo sunca koje bi nas trebalo ogrijati krajem sedmice i najviše temperature od oko 20 stepeni, slijedi još jedan kišni vikend. Poznata meteorološka stranica Accuweather.com navodi da će sve do kraja aprila preovladavati oblačno i kišno vrijeme, uz blagi pad temperatura, da bi se mjesec završio pljuskovima i spuštanjem žive na maksimalnih 11 stepeni.

Sumorna slika je i tokom prvomajskih prazika, od. 1. do 3. maja kiša neće prestajati, a temperature će se spuštati čak do nule, da bi 4. maja moglo pasti čak i malo snijega.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Postepeno i blago poboljšanje vremena slijedi nakon 5. maja, no sudeći po dugovoročnim prognozama i prva dekada maja bit će vrlo promjenljiva.

Malo više optimizma ulijeva popularni norveški sajt Yr.no koji od početka naredne sedmice pa do kraja mjeseca najavljuje povremene sunčane intervale koji će se smjenjivati sa sporadičnim pljuskovima, ali će se najviše temperature kretati oko 18 stepeni.

I prema najavama bh. meteorologa, ovakvo vrijeme će se zadržati do kraja aprila, ali se za početak maja najavljuju visoke temperature, inače karakteristične za ovaj mjesec. No to se nikako neće desiti tokom prvih dana praznika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

depo.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME