Za 24 minute divljanja na cesti dobio 265.000 KM kazni

Za 24 minute divljanja na cesti dobio 265.000 KM kazni

Devetnaestogodišnji Splićanin Adrian P. koji je najprije na YouTubeu objavio a potom uklonio snimku svoje sulude jurnjave motociklom po splitskim ulicama, uhapšen je, morat će vjerovatno platiti vrtoglav iznos za nagomilane kazne, a zbog učestalog ponavljanja jednih te istih prekršaja bit će upućen i na vanredni ljekarski pregled. Motocikl mu je oduzet.

Na snimci koja je uklonjena Adrian juri svojim Suzukijem (kojem tepa “Suzana”) 200 kilometara na sat, prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu, provlači se između automobila, prelazi preko pune linije na cesti, vozi po trotoaru, pješacima viče da se maknu, pored jedne škole vozi 150 na sat… U nešto više od 24 minute koliko je na snimci trajala njegova vožnja, počinio je više od 80 saobraćajnih prekršaja. 

Divljao na motociklu vozeći se – u policiju

Splitska policija uhitila je divljeg motociklistu u utorak navečer zbog svih prekršaja koje je počinio snimajući se i objavivši snimku. Ironično, u snimljenom videu išao je u policijsku upravu kako bi obavio razgovor vezan uz prethodno divljanje na cesti, pišu 24 sata.hr

“Taj video snimio sam prije dvije sedmice. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački”, kazao je u utorak spomenuti mladić za Jutarnji list dodavši da poštuje prometna pravila “ali ne na legalan način” nego na onaj “koji mu je u glavi”.

Prijeti mu do tri godine zatvora

Policija je nad njim provela kriminalističko istraživanje jer je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u saobraćaju, a zbog divljanja na cesti prijeti mu do tri godine zatvora. Predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će policija podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Osim obijesne vožnje, policajci su utvrdili da je napravio i više različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, radi čega će također biti procesuiran, pišu 24 sata.hr

“Zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da mladić nije sposoban sigurno upravljati vozilom, te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, bit će upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje”, priopćeno je iz splitske policije.

Inače, na snimci mu je pobrojano više od 80 počinjenih prekršaja u saobraćaju za koje bi, kada se svi zbroje, trebao platiti više do milion kuna (oko 265.000 KM)

Pogledajte na ovom LINKU kakve je sve kazne pravio i u kojem vremenskom intervalu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE