Portal 072info

Za 24 sata u Zenici izvršeno pet krivičnih djela

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.01.2019. godine, u 22,20 sati, u ulici Londža, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa na naročito drzak način ručne tašne od oštećene O.L., iz Zenice, u kojoj se nalazio određen iznos novca, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode izvršioca ovog krivičnog djela.

U periodu od 07.01. do 17.01.2019. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica Š.F., iz kojeg je tom prilikom otuđen TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 16/17.01.2019. godine, na parking prostoru u ulici Aleja Šehida, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka K25-J-127, vlasništvo lica D.F., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 17.01.2019. godine, u vremenu od 12,30 do 16,30 sati, u ulici Gundulićeva, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica K.Đ., iz koje su tom prilikom otuđena dva laptopa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 17.01.2019. godine, u večernjim satima, u ulici Ibrakovića put, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica J.A. Zbog odsutnosti vlasnika nije utvrđeno koji predmeti su otuđeni. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Podijelite članak
  • 116
    Shares