Portal 072info

Za 56 godina braka poklonio ženi 55 hiljada haljina

Loving-and-Crazy-Husband-Paul-Brockman-Buys-His-Wife-55000-Dresses-in-56-Years-6

Uvijek se pitamo šta je ljubav? Ljubav je kada znate šta partner voli, trudite se uvijek da ga obradujete i apsolutno uvijek mislite na njega, te o voljenoj osobi vodite računa.

Jedan simpatični djed, sedamdesetosmogodišnji Pol Brockman i njegova sedamdesetšestogodišnja supruga Margot su u braku već 56 godina, a on je u tih 56 godina braka poklonio Margot čak 55 hiljada haljina.

Polova želja da njegova supruga uvijek ima novu haljinu za igranke i zabave dovela je do toga da Margot sada ima jednu ogromnu kolekciju od čak 55 hiljada haljina!

Sada kada su ušli u godine i kada su lošeg zdravstvenog stanja, haljine koje su stale u šest velikih kontejnera sada su na prodaju.

Pol kaže kako je ples promjenio njihove živote nakon što su se zaljubili.

-Margot je ljubav mog života, uvijek je bila i uvijek će biti. Moja porodica se protivila ali ja sam otišao za njom u Sjedinjene Američke države. Sve dok se nismo skućili u Los Anđelesu živjeli smo na raznim mjestima. Bilo mi je potrebno veliko imanje jer kolekcija haljina je stalno rasla. Uglavnom nigdje nisam otišao a da Margot nije dobila haljinu po mom povratku- rekao je Pol.

Simpatični djed je objasnio kako je došlo do ove ogromne cifre od 55 hiljada haljina:

-Uvijek sam volio gledati Margot kako igra i skupljao haljine za nju. Bio sam očaran haljinama iz pedesetih jer su zaista odisale ženstvenošću. Svake nedjelje smo išli na igranku i uvijek sam želio da ona ima drugu haljinu.

Naravno da Margot nije stigla obući svih 55 hiljada haljina, jer je Polova opsesija otišla tako daleko da je haljine kupovao svakodnevno, prije posla a i poslije je obilazio rasprodaje, tako da je dnevno znao kupiti i po 30 haljina.

56 godina braka, dvoje djece i 55 hiljada haljina kasnije ovaj par je stigao do vrhunca kada mora da rasproda kolekciju, ali naravno ne cijelu.

-Stvarno nikada nisam gledao da li su haljine firmirane ili ne, ali sada se ispostavilo da imamo kolekcionarske primjerke haljina Oskara de la Rente i Vere Vang- dodao je simpatični djed.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box