Za Albaniju vam ne treba PCR ni vakcinacija, 10 eura ručak, 12 eura smještaj, plaže kao u raju…

Screenshot 3 1 57
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Plaže u popularnoj Valoni podsjećaju na Igalo u Crnoj Gori, imaju duge plićake i tek na 50 ili 100 metara počinje duboka voda, dok je najpopularnije primorsko mjesto Saranda, gdje atmosfera najviše podsjeća na grčka ljetovališta

Ljetovanje u Albaniji postaje popularnije nego ikada za turiste iz cijelog regiona, naročito od prošle godine kada je ova država postala jedna od rijetkih zemalja za koju nije potreban PCR, antigentski test niti potvrda o vakcinaciji.

O prednostima i manama ljetovanja u Albaniji piše Mondo.rs, ističući da su turisti posebno zadovoljni pristupačnim cijenama.

Valuta koja se koristi u Albaniji je lek, koji je vrlo sličan po vrijednosti srbijanskom dinaru. Iskustva turista iz Srbije su da su cijene generalno od 30 do 50 odsto povoljnije nego u Grčkoj.

– U jednom od hotela sa tri zvjezdice za sedam noći potrebno je izdvojiti 180 eura. Hotel se nalazi na plaži, 150 metara je udaljen od centra ljetovališta. Najjeftinija varijanta u privatnom smještaju za četvoro, u Sarandi, iznosi oko 170 eura. Osim toga, mnogo ljudi ide bez obezbjeđenog smještaja i tamo ga bez problema pronalazi, to je možda i najbolja varijanata. Ima i naših turista koji ne idu preko agencije, pa su našli smještaj za 12 eura po osobi, dok hotel na plaži nudi sobe za 35 eura – priča Petar Dragojević (33) za Mondo.

Kaže i da je hrana vrlo pristupačna i u ribljim restoranima, koji djeluju luksuzno, ali se može ručati riba uz salatu i to platiti 10 eura. U jeftinijim objektima ručak ćete platiti tri, četiri eura. Nakon jela, domaćini često donose bostan, rakiju i dinje, kao poklon kuće.

Plaže u popularnoj Valoni podsjećaju na Igalo u Crnoj Gori, imaju duge plićake i tek na 50 ili 100 metara počinje duboka voda, dok je najpopularnije primorsko mjesto Saranda, gdje atmosfera najviše podsjeća na grčka ljetovališta.