Portal 072info

ZA ČELIK: Pokrenuta inicijativa za donošenje novog statuta NK Čelik Zenica

U saradnji sa navijačkom gupom ‘Robijaši 1988 Zenica’ neformalna grupa Zeničana i simpatizera Nogometnog kluba Čelika pokrenula je inicijativu za donošenje novog statuta i plana razvoja ovog zeničkog kluba.

ZA CELIK 2“Neformalna grupa građana “Za Čelik” podrazumijeva grupu Čelikovih simpatizera koji žele pomoći klubu da iskoristi svoj potencijal kroz demokratizaciju sistema rada, te da postiže rezultate na svim razinama jednake svom kapacitetu i koje će uvijek prikazivati transparentno” – objašnjavaju iz NGG ‘Za Čelik’

Potpuni prikaz i zvanično saopćenje biće dostupno već sutra, kada će u rad biti puštena i oficijelna WEB stranica www.zacelik.org.

“NGG “Za Čelik”, uz podršku i saradnju sa navijačkom grupom “Robijaši Zenica”, odnosno Udruženjem “Robijaši 1988” iz Zenice pokreće inicijativu za promjenu statuta NK Čelik Zenica. Prijedlog novog statuta se temelji na principu “jedan član – jedan glas” i na taj način želimo uključiti u rad kluba sve one koji ga iskreno vole, da na određen način mogu učestvovati u njegovom radu” – pojašnjavaju putem FB stranice.

Za sada se javnost i simpatizeri NK Čelik informišu putem oficijelne Facebook stranice ‘Za Čelik’, a putem koje su najavili da će svi oni koji budu željeli moći preuzeti prijedlog statuta odmah po puštanju WEB-a sa radom.

Osim navedenog, danas su vrijedni Zeničani vršili podjelu promotivnog materijala po zeničkim ugostiteljskim objektima, a sve to kako bi javnost što bolje bila upoznata sa ovom inicijativom.

Pridružite se oficijelnoj Facebook stranici ‘Za Čelik’ klikom OVDJE.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box