Za četiri mjeseca prodato 200 hiljada tegli Maze

Za četiri mjeseca, koliko je na tržištu prisutan krem namaz od lješnjaka Maza, prodato je 200.000 tegli ovog proizvoda. Kako su za Klix.ba kazali iz Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga, već milion ljudi je probalo lješnjak namaz Maza.

“Kad je riječ o potražnji ponosni smo na podatak da imamo prepoznatljivost Maze u BiH oko 90 posto od ukupnog stanovništva. Raduje nas najvažnija činjenica, a to je da svaki kupac koji prvi put kupi Mazu, kupi je i drugi put. Druga kupovina je jedan od najvažnijih argumenata za pozitivan životni ciklus proizvoda”, izjavio je Ethem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj.

Kako saznajemo, prema istraživanju kompanije, svakih 10 sekundi se proizvede jedna tegla Maze, a do sada je napravljeno 700.000 palačinaka s Maza Crunchy namazom.

“Da smo na ‘slatkim mukama’ govori i podatak da upravo radimo na formiranju dodatne smjene u tvornici, jer je to preduslov da počnemo pravu izvoznu ekspanziju. Maza se trenutno izvozi u šest zemalja. Upravo je otišla prva isporuka za Mercator Slovenija, a došla je i prva narudžba od Kauflanda”, otkrio je Numić.

Maza je ostvarila i rekordnu prodaju učešća kod top 5 prodajnih kupaca u Bosni i Hercegovini.

Klix.ba

Prethodni članakGazzetta: Inter će Džeku platiti 12 miliona eura, na meti i Pellegrini
Sljedeći članakHoće li solarij biti zabranjen