Za četiri pomagača Sanjina Sefića predložene mjere pritvora

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Za četiri osobe koje su pomagale Sanjinu Sefiću da pobjegne u susjednu Srbiju predložen je pritvor.

Prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze zatražen je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.baportparolka Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Tri osobe za koje postoji sumnja da su pomagale Sanjinu Sefiću da pobjegne nakon što je automobilom usmrtio dvije djevojke na pješačkom prijelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu predate su jučer u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje su zadržane 24 sata.

Policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) sinoć su uhapsili A. D. (1987) zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

Zbog istog kaznenog djela iza ponoći su uhapšeni N. S. (1988) i S. S. (1994) svi nastanjeni u Sarajevu.

Prilikom hapšenja u ulici Kasindolska, pronađeno je, u dvorištu porodične kuće koju koristi N. S., vozilo “vw golf 6”, vlasništvo A. M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, kada su nakon saobraćajne nesreće A. D. i S. A. prevezli Sefića na područje općine Rudo.

Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo danas je objavilo da je uhapšen i četvrti pomagač Sanjin Sefića, osumnjičenog da je 10. oktobra automobilom ubio dvije studentice na pješačkom prijelazu u Sarajevu.

Još jučer su uhapšena tri pomagača među kojima su, kako smo nezvanično saznali, Dino Alić (1994), Sara Sefić (1987), sestra Sanjina Sefića i Suad Nišić (1988), a svi oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo, odnosno, da su pomogli Sefiću u bijegu nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba, četvrti pomagač Sanjina Sefića koji je uhapšen naknadno jesteAmar Salihović, koji je rođen 1992. godine u Rogatici. On je već predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva, a dežurni kantonalni tužilac je nakon izvršene obrade i za njega predložio mjere pritvora.

Radiosarajevo.ba