ZA DEVET DANA ČETIRI UTAKMICE: ‘Čelična mašina’ na novim iskušenjima

Foto: Arhiv

RKCELIK

Nakon izvanaredne serije od šest utakmica i šest pobjeda u Premijer ligi BiH, gdje “Čelik” dijeli prvo mjesto sa ekipom RK  “Bosne” iz Sarajeva, za rukometaše RK “Čelika” koju su nazvali popularnim imenom “čelična  mašina” – slijedi mala pauza u nastupima ove ekipe (zbog utakmica  BiH reprezentacije), a onda slijedi i ubitačan tempo: za devet dana – čak četiri utakmice RK “Čelika”!

Zbog nastupa reprezentacije redovno kolo Premijer lige BiH neće se igrati narednog vikenda 1. novembra, ali već 6 novembra, u srijedu, u Gradskoj areni  Zenica, igramo Kup utakmicu protiv snažne ekipe RK “Dervente”. Dva dana nakon toga, 8. novembra,  dočekujemo ekipu RK “Vogošća” u 8. prvenstvenom kolu, a 13. novembra smo gosti kod Kozare u Bosanskoj  Dubici. Samo dva dana nakon toga, 15. novembra,  u Gradskoj areni dočekujemo ekipu RK “Prijedora”- u desetom kolu prvenstva. Tih devet dana za nas i u sportskom i u smislu rješavanja finansijskih problema znače – biti li ne biti! Ja sam optimista da ćemo iz obje te bitke – i one sportske i one finansijske izaći kao pobjednici!  – izjavio je predsjednik  RK ,,Čelika” Pane Škrbić.

Šef Stručnog štaba RK ,,Čelika” Zdenko Antović posebno naglašava dvije utakmice u ovom nizu (u Kupu BiH i prvenstvu) i to protiv ekipe RK “Drevente”, s kojom se “Čelik” sastaje na dva  ,,kolosjeka”.

Voljom žrijeba  u istom  mjesecu igramo dvije utakmice protiv jake ekipe  RK “Dervente”. Po mom mišljenuju – RK “Derventa”  je naš glavni  konkurent za prvo mjesto u Premijer ligi BiH i svkako – ekipa za respket. Imaju sjajnu ekipu i odličnog trenera Dokića i ako uspješno ,,prođemo” te dvije utakmice – to će u mnogome označiti naš položaj i u Kupu i u  prvenstvu. Zato je sada najvažnije da normalizujemo treninge i  uopšte stanje u ekipi – ističe Antović. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE