Screenshot 1 127
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenje zaposlenike lani je obilato nagradila stimulacijama, odnosno naknadama za obavljanje dodatnog posla.

Proizilazi to iz podataka koje je ova državna institucija dostavila Parlamentarnoj skupštini BiH, kao odgovor na zastupničko pitanje Saše Magazinovića (SDP).

“Da, isplaćivane su stimulacije i naknade za obavlajnje poslova drugo radnog mjesta”, potvrdili su u odgovoru.

Korištenje novca iz državne kase kratko su opravdali informacijom da je popunjenost u Agenciji 50 posto te da zaposleni obavljaju poslove po dva radna mjesta i više. Dodatni razlog za isplate vide i u činjenici da su “jedina akreditovana institucija u oblasti sigurnosti”!?

Ako je suditi po primanjima, najviše dodatnog posla imali su šefovi, odnosno bliski saradnici direktora.

Po visini primanja prednjači Dragana Milidragović, šefica odsjeka za finansijsko- materijalne poslove i upravljanje budžetom. Zanimljnivo, iz budžeta kojim upravlja dobila je naknadu od 1.865,74 KM, uz obrazloženje dodatnog posla.

Drugi po visini primanja bio je Slobodan Gazdić, pomoćnik direktora za kriminalističko-tehnička vještačenja, specijalističke obuke i podršku. Njemu je isplaćeno 1.792,50 KM za obavljanje drugog posla. Sa istim objašnjenjem, Dragan Stupar, šef odsjeka za kriminalističko –tehnička vještačenja dobio je 1.391,40 KM.

Ostalih 18 zaposlenih dodatni novac dobili su na osnovu stimulacija. One su se kretale u rasponu od 228 do 519 maraka.