Za dva mjeseca izdato skoro 10.000 pasoša, dnevno i do 500 zahtjeva

Odjeljenje putnih isprava je u periodu od 1. jula do 21. avgusta izdalo 9.772 pasoša, od čega je 652 pasoša izdato po tzv. hitnoj proceduri u roku od 48 sati od momenta predaje zahtjeva, prenosi novinska agencija Patria.

U navedenom periodu, broj zahtjeva za izdavanje pasoša iznosio je 300 do 500 zahtjeva dnevno. Uposlenici Odjeljenja su preduzeli sve potrebne mjere kako bi zadržavanje građana na lokacijama sveli na minimum, tako da i pored velikog broja zahtjeva nisu zabilježene velike gužve na šalterima za predaju zahtjeva i preuzimanje putnih isprava.

Uposlenici Odjeljenja putnih isprava su radili do 18:00 sati, a u izdavanje dokumenata u prošlom mjesecu bilo je u roku od 15 dana, dok se od početka avgusta izdaju u roku od 7 do 10 dana, u ovisnosti od ažurnosti matičnih ureda prilikom dostavljanja odgovora.

Iz MUP KS podsjećaju građane da zahtjeve za izdavanje pasoša mogu predati u Odjeljenju putnih isprava, kao i na svim lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata (pošte), a preuzeti u Odjeljenju putnih isprava u PS Novo Sarajevo svakim radnim danom od 8 do 18 sati.

Oslobođenje.ba

Prethodni članak5 pravila za nezaboravan dječji rođendan
Sljedeći članakHit komedija DRŽAVNI LOPOV u Zenici‏