Portal 072info

ZA GODINU DANA: Sklopljeno 7.000 homoseksualnih brakova u Francuskoj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

ak

Francuski parlament je 23. aprila 2013. godine usvojio zakon koji dozvolja homoseksualcima da se venčaju i da usvajaju djecu.

Najmanje 7.000 homoseksualnih brakova sklopljeno je za godinu dana, kada je stupio na snagu zakon o istopolnim brakovima, prenosi danas francuska štampa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Francuski parlament je 23. aprila 2013. godine usvojio zakon koji dozvolja homoseksualcima da se venčaju i da usvajaju djecu.Od tada je sklopljeno više od 7.000 takvih brakova, odnosno četiri odsto više nego što se očekivalo u prvoj godini stupanja na snagu tog zakona, saopštio je Institut za statistiku (Insee).

Institut navodi da je prosecno doba za muškarce 50 godina, a za žene 43 i dodaje da je u Parizu najviše sklopljeno homoseksualnih brakova, tačno 1.332. Prvi homoseksualni razvod registrovan je u Tuluzu, naveo je Institut i dodao da Ministarstvo pravde ne posjeduje tačne podatke o broju takvih razvoda, pošto nema statističke podatke o seksualnoj orijentaciji razvedenih ljudi. Homoseksualni brak je legalizovan u desetak država Evropske unije i 18 država u SAD.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME