ZA HUMANI PODVIG: Crveni križ dodijelio priznanja trojici Zeničana

Predmet: Crveni križ FBiH dodijelio priznanja „Humani podvig“ i „AganHodzić“

Na 8. sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH dodijeljeno je 11 priznanja “Humani podvig” za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Po prvi put dodijeljeno je i priznanje „Agan Hodžić“. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje jednom godišnje najvećem pojedinačnom donatoru u strukturi Crvenog križa Federacije BiH. Ovo priznanje dodjeljuje se u spomen na našeg najvećeg pojedinačnog donatora, koji nažalost, više nije sa nama, gdina Agana Hodžića.

Priznanja dobitnicima uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić.

Na osnovu Odluke Predsjedništva o dodjeli priznanja Crvenog križa Federacije BiH priznanje „Agan Hodžić“ dodijeljeno je Selvedini Mašić Gušić. Ona trenutno nije u zemlji zbog čega će joj priznanje biti uručiti naknadno.

Priznanje „Humani podvig“ dobili su: Edvin Spahić, Vitomir Šerbula i Ognjen Erceg, Edin Hilić, Asim Džidić, Mario Oreč, Zehrudin Karić, Tomislav Miloš, Merim Sejdić, Nermin Dokara i Muamer Hurić.

Imajući u vidu higijensko-epidemiološke mjere dodjela prznanja održana je u nešto skromnijoj atmosferi nego inače.

Nakon uručenja priznanja, sjednica Skupštine je nastavljena prema dnevnom redu.

Prethodni članakU dva mjeseca povećan izvoz drvnog sektora
Sljedeći članakFalsifikovali pozitivne testove kako ne bi išli u školu, cijeli razred završio u karantinu