Portal 072info

Za ilegalni prelazak državne granice potrebno je 5 minuta i 46 sekundi! (VIDEO)

migranti 15
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Granična policija BiH ne komentariše medijske napise koji su zasnovani na informacijama tipa rekla-kazala, kao ni video i foto uratke dvojbene vjerodostojnosti, kazao je savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman kada su ga novinari Oslobođenja pitali za komentar Žurnalovog teksta o ilegalnom prelasku migranata preko Drine, uz pomoć srbijanske policije. https://e9c95668a4f4123306b605307d50201f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Na taj način Granična policija BiH građanima ponovo poručuje da ne vjeruju svojim očima, a kamoli novinarima, izvještava Žurnal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slično se desilo u slučaju migranata koje je slovenska policija readmisijom vratila u Hrvatsku, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske nelegalno preko šuma prebacilo u Bosnu i Hercegovinu. Javnost je uvjeravana da to nije istina iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ali i Granična policija BiH zvanično registrovala ove događaje.

Ovakva praksa Granične policije BiH, tačnije direktora Zorana Galića, traje od početka migrantske krize. Podsjetit ćemo samo na incident od prošle godine, kada je u svom zvaničnom izvještaju direktor Galić naveo da su bh. graničari vidjeli kako hrvatski policajci usmjeravaju migrante prema teritoriji BiH, te da je o svemu obavješteno Tužilaštvo BiH. Vlastite navode, samo mjesec dana kasnije, Galić je u hrvatskim medijima nazvao „izmišljotinama“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stoga ne treba da iznenađuju reakcije Galićevog savjetnika Hofmana na Žurnalov tekst i video snimke koje smo načinili petog septembra na istočnoj granici BiH.

Objavljujemo kompletan video materijal koji posjedujemo, u sirovoj formi, bez montaže ili bilo kakvog uređivanja. Ne vjerujemo da će i u ovom slučaju snimci biti dovoljno “vjerodostojni” za savjetnika Hofmana i njegovog direktora. Ipak, objavljujemo ih u interesu javnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

KAKO ILEGALNO PREĆI DRŽAVNU GRANICU

Na prvom snimku u 16:20, nekoliko trenutaka prije prolaska voza pored rijeke Drine u Srbiji, osoba do tada skrivena u adi na bosanskoj obali Drine, izlazi iz žbunja i prelazi na teritoriju Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U 16 sati i 34 minute pojavljuju se pripadnici srbijanske policije koji usmjeravaju migrante prema mjestu gdje je osoba sa prvog videa prešla na teritoriju Srbije.

U 16 sati i 51 minutu pojavljuju se policajci sa grupom migranata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kompletan video snimak koji objavljujemo traje pet minuta i 46 sekundi. Tačno toliko trebalo je migrantima da pređu iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nikakav dokument nema 68% migranata

072info.com

Uznemirujući snimak: Migrant dobio ‘‘napad‘‘, agresiju pokušalo obuzdati nekoliko osoba (VIDEO)

072info.com

Papa Franjo poslao donaciju za migrante u Bosni i Hercegovini

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)