Za ljubitelje nogometa “Opel Astra Copacabana”

Opel Astra Copacabana
Opel Astra

Tačno na vrijeme za prvenstvo u Brazilu: egzotično lijepa Astra s posebnim paketom.

Rüsselsheim. Nova Opel Astra Copacabana donijet će na evropske ceste brazilsko sunce i strast. Taj će poseban model apsolutno morati imati svi pravi ljubitelji nogometa, od Rotterdama do Istanbula i od Liverpoola do Dortmunda. S ovom sportskom Astrom Opel nastavlja svoju uključenost u međunarodni profesionalni nogomet. Copacabana zaista i podsjeća na brazilskog “čarobnjaka s loptom” i sigurno će privlačiti puno pažnje na svim ovoljetnim javnim prijenosima utakmica.

Na njenom je krovu brazilska zastava, a vrata su ukrašena palmama i rasplesanim linijama, pa vanjski dio nove Astre već krasi pravi južnoamerički karakter. A ispod poklopca nalazi se novi 1.6 Turbo benzinski motor s 200 KS/147 kW. Ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 7,9 sekundi zalijepit će vozača za sjedalo presvučeno materijalom izrađenim od prave trave – jer Opelovi su dizajneri zaduženi za unutrašnjost kao pravo malo remek-djelo ručne proizvodnje osmislili način obrade originalne trave s čuvenog stadiona Maracanã.

Svaki automobil dolazi s certifikatom kojim se potvrđuje autentičnost trave, a jednako su originalni i podovi ispred prednjih sjedala koji su posuti pijeskom s plaže Copacabana jer je po njoj nazvana nova Astra. Uz to, svaki primjerak ovog posebnog izdanja dolazi s parom lijepih japanki.

Zvučni signal trube je samba ili vuvuzele, pa odaje pravu stadionsku atmosferu. Poseban dodatak je aparat za automatsku pripravu pića koji tokom vožnje spravlja ledene caipirinhe – naravno, bezalkoholne jer cachaça – alkoholni sastojak tog koktela koji se dobiva destilacijom soka šećerne trske – ide u spremnik s gorivom.

Astra Copacabana posve je brazilska, kao Pelé, ali i njemačka, kao Jürgen Klopp, pa predstavlja doista egzotičnu kombinaciju. Dostupna je kod vašeg Opelova zastupnika od 1. aprila uz preporučenu maloprodajnu cijenu od samo 24 444,44 EUR.

NV.ba