Portal 072info

Za Merhametov projekat pomoći starim osobama 6.500 KM

????????????????????????????????????

Općina Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, već petu godinu za redom obezbjeđuje novac Udruženju MDD „Merhamet“ za projekat „Kućna njega, starih iznemoglih i nepokretnih osoba“, prenosi novinska agencija Patria.

Za ovaj projekat Općina Centar je putem granta za neprofitne organizacije iz budžeta za 2015. godinu izdvojila 6.500 maraka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema riječima koordinatorice projekta Mersihe Hadžispahić, ovom aktivnošću planira se pomoći 50 socijalno ugroženih članova Udruženja.

Da bi članovi postali korisnici ove pomoći, kako je naglasila Hadžispahić, moraju biti stariji od 65 godina, te da ostvaruju minimalnu penziju i žive sami bez bližih srodnika koji se ne mogu brinuti o njima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Ovo je projekat koji realiziramo na teritoriji općine Centar već punih pet godina. Donacija koju dobijemo nam je osnov i suština za realizaciju projekta. Korisnicima ove pomoći obezbjeđujemo lijekove, prehrambene pakete, te medicinsku podršku.

Također, sredstva usmjeravamo za angažovanje većeg broja volontera-osoba bez zaposlenja koji pružaju pomoć socijalno ugroženim članovima. Od velikog nam je značaja podrška koju imamo od načelnika Bećirevića i Općine Centar, a cilj nam je da razvijamo dobru saradnju i sa ostalim udruženjima sa teritorija općine, koji rade na istim ili sličnim projektima radi poboljšanja kvaliteta usluga koja pružamo našim korisnicima, kazala je Hadžispahić, saopćeno je iz Općine Centar.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME