Portal 072info

Za pljačku kladionice dobili više od šest godina zatvora

Tuzilastvo brcko
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osnovni sud Brčko Distrikta izrekao je kazne zatvora za četiri osobe u ukupnom trajanju više od šest godina zbog razbojništva nad radnicom sportske kladionice Bet Live, koje se dogodilo u Brčkom početkom ove godine.

Prvooptuženom Halilu Šuvaliću izrečena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine, Ramiz Ferizović osuđen je na kaznu zatvora od jedne godine i osam mjeseci, Hadžaga Kahrimanović na godinu i pet mjeseci, dok je ranije Vitmiru Ninaju izrečena jednogodišnja zatvorska kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Postupak pred sudom za razbojništvo počinjeno 6. januara ove godine u brčanskom naselju Dizdaruša pokrenut je optužnicom koju je po brzom okončanju istrage Tužilaštvo podiglo nakon samo dvadeset dana. Tužiteljstvo je dokazalo da su Šuvalić, Kahrimanović i Ferizović maskirani i s noževima ušli u kladionicu, gdje su se nalazile i druge osobe, te su uz prijetnje radnici oduzeli novac u iznosu od 2.226 maraka, dok je Ninaj u obližnjoj ulici u pogonu držao automobil”, navode iz Tužiteljstva.

Po izvršenom razbojništvu četvorka se odvezla u susjedni Čelić, gdje su u Kahrimanovićevoj kući podijelili novac, nakon čega su se Šuvalić i Ninaj vratili na područje Brčkog odbacivši u povratku korištene noževe i odjevne predmete.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Počinitelji ovog teškog kaznenog djela brzo su otkriveni i uhićeni, a već 29. januara Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njih. Tokom postupka pred sudom zaključeni su sporazumi o priznanju krivice, nakon čega im je Osnovni sud Distrikta izrekao kazne zatvora u ukupnom trajanju od preko šest godina, navodi se u priopćenju.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Četvorica taksista iz Sarajeva uhapšena zbog krijumčarenja migranata

Portal 072info

Uporno silovao i zlostavljao suprugu, ona pokušala suicid, dobio godinu i 2 mjeseca zatvora

Portal 072info

Ovo je haker iz Tešnja koji je opustošio bankovne račune građana

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME