Za rad Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca 16 000 KM

krug-99-1

Protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 16 413 KM potpisan je danas u Općini Centar koje su iz budžeta Općine Centar izdvojene za pomoć u radu Udruženju Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca Sarajevo.

Ovaj protokol potpisao je pomoćnik za privredu i finansije Fahrudin Kurtović u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, a u ime Udruženja predsjednik Nedžad Mulabegović. Pored njih, potpisivanju ovog protokola također su prisustvovali i pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero te savjetnici Mustafa Resić, Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

“Općina Centar već dugi niz godina, tačnije od 2004. godine do danas u kontinuitetu pruža podršku Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca donirajući sredstva za rad i projekte tog udruženja, kao i za uređenje i održavanje poslovnog prostora u Ulici Valtera Perića 13 kojeg koristi Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Ti podaci oslikavaju kako Općina Centar brine i ima sluha za projekte i aktivnosti ove organizacije koja doprinosi razvoju društva u mnogim oblastima, među kojima je svakako obrazovanje”, zaključila je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

Nedžad Mulabegović, predsjednik Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, koje se inače bavi okupljanjem intelektualaca u cilju očuvanja interesa bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta, tokom potpisivanja ovog  protokola istakao je: “Mi imamo dobru saradnju sa našom matičnom općinom, koja je ova sredstva namijenila za održavanje prostora i plaćanje režija, što nama predstavlja veliku podršku. Nadamo se da ćemo kroz neke druge modalitete, realizaciju određenih projekata imati i nove konekcije sa Općinom Centar. Načelnik Dževad Bećirević i Općinsko vijeće imali su do sada veliko razumijevanje za Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, a mi ćemo nastojati opravdati njihovu podršku, posebno u ovoj godini kada obilježavamo 20 godina kontinuiranog rada”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE