zenica
Foto: Ilustracija
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
NER FIT

Zemljotres jačine 4,3 stepena prema Richterovoj skali, prema zvaničnim podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, nije napravio veće štete na objektima u Zenici, a na svu sreću nije bilo ni povrijeđenih građana. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Dežurni operativni je kazao da je u konsultacijama s policijskim stanicama na području kantona dobio informacije da je stanje uredno i da nema prijava građana.

FIXGEHALT

Prijave o štetama i povredama nisu dobili ni u Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona. Epicentar zemljotresa zabilježen je nedaleko od mjesta Nemila, koje se nalazi 20 kilometara od Zenice, na dubini od deset kilometara.

Na svu sreću, štete nije bilo ni u jamama Rudnika mrkog uglja Zenica, a rudari su nam krajem smjene kazali da su čuli samo huk usljed zemljotresa te da nije bilo nikakve štete niti obrušavanja.

Podsjetimo, na području Zenice oko 13:30 sati zabilježen je zemljotres jačine 4,3 stepena prema Richterovoj skali, koji je izazvao nestanak električne energije u pojedinim mjestima, ali i veliku paniku kod građana.

LIDER