Za šest mjeseci nova rasvjeta u Zenici

Za šest mjeseci nova rasvjeta u Zenici

DSC_0085

U sjedištu Općine Zenica potpisan je Ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete na području općine. Ugovorom se predviđa zamjena 3.600 rasvjetnih tijela i djelimična zamjena stubova javne rasvjete, čime će se stvarati uštede u potrošnji električne energije, od 20 do 30 posto (iznos od 110.000 KM) i smanjiti troškovi održavanja (170.000 KM).

Ugovor su potpisali načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović i vlasnik firme „Enko-Marić“ d.o.o. Mostar, Ibro Marić, a njegova vrijednost se procjenjuje na 1.757.000 KM. Rok za završetak radova je 6 mjeseci.

Projektom modernizacije i rekonstrukcije javne rasvjete obuhvaćene su 23 ulice u gradskim i veći broj ulica u prigradskim naseljima. 
Predviđa se i kompletna rekonstrukcija ulica Talića brdo, Safvet bega Bašagića, Travnička, Bulevar kralja Tvrtka I, Juraja Neidharta i Aleja šehida. Biće zamijenjeni stubovi i svjetiljke na Obalnom bulevaru, Trgu Alije Izetbegovića i kod Londže, kao i svjetiljke u ulicama Armije BiH, Štrosmajerova, Uzunovića put, Mokušnice, Begagića put, Sejmenska, Prve zeničke brigade, ZAVNOBiH-a, Vojvodića i Jalimanov put, Adolfa Goldbergera, Bistua Nova i Mustafe Čauševića.

Cjelokupna investicija, kako se planira, biće otplaćena u periodu od 5 do 6 godina.

(rtvze.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE