ZA SMRT DJETETA TRI I PO GODINE: Sudija se sažalio na karate trenera

slika

Ja sam trener kjokušinkaija, radim sa djecom i razumijem vas, rekao sudija optuženom, što je izazvalo bijes oca poginulog dječaka Alekse Panće (13).

Karate trener Dalibor Topić (39) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na tri i po godine zatvora zbog toga što je 7. jula 2011. godine pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Aleksa Panća (13). Njemu je zabranjeno i da u roku od dvije godine upravlja vozilom F kategorije.

Pravo na žalbu

– Dijete je, nažalost, nastradalo. Krivi ste, kazna je primjerena, jer je jedan mlad život ugašen. Petoro djece je teško povrijeđeno, među njima je bila i vaša ćerka, pa sam siguran da ovakve posljedice niko nije želio – rekao je sudija Branislav Blažić.

Obraćajući se optuženom sudija je rekao da mu je bilo teško da donese presudu.

– Ja vas razumijem, i ja sam kjokušinkai trener, i kao i vi vodim djecu na pripreme. Imali smo u vidu vaš raniji život, neosuđivanost, osim nekog sitnog prekršaja, vaše porodično stanje, kao i to da ste otac dvoje djece. Bilo je teško da se donese odluka o kazni, ali vi imate pravo na žalbu – kazao je sudija Blažić.

Obrazloženje presude izazvalo je bijes dječakovog oca Aleksandra, koji je sjedio u publici.

– A šta je sa mnom i s mojim djetetom? Je l‘ vi mislite da je ovo adekvatna kazna? Ja sam oštećen za cio život, imam ćerkicu od godinu i po dana, treba da dobijem bebu u januaru, zauvijek ću se zbog ovog čovjeka plašiti da ih pustim da idu bilo gdje! Sram vas bilo – povikao je otac mališana.

Vozio traktor pijan

Nesreća se dogodila u blizini Žagubice, gdje su djeca iz KK Japan bila s trenerom. Kobnog dana bili su na izletu, s kojeg ih je trener vraćao u traktorskoj prikolici. U jednom trenutku prikolica u kojoj su bili mališani se prevrnula i Aleksa Panća je poginuo.

Kurir

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE