Za štampanje glasačkih listića: Potrebno 77 tona papira i više od milion KM

Za štampanje glasačkih listića: Potrebno 77 tona papira i više od milion KM

Centralna izvorna komisija Bosne i Hercegovine pokrenula je proces nabavke za usluge štampanja i pakiranja glasačkih listića uoči Lokalnih izbora 2024. godine. Prema informacijama dostupnim na Akta.ba, procijenjena vrijednost nabavke iznosi 1.282.000 KM bez PDV-a ili 1.500.000 KM s PDV-om.

Planirano je da se zaključi okvirni sporazum s jednim privrednim subjektom na razdoblje do dvije godine. Izbori, koji su predviđeni za listopad 2024. godine, obuhvatit će širok spektar organa vlasti u Bosni i Hercegovini, uključujući općinska vijeća, skupštine općina, gradonačelnike i druge.

Ukupan broj birača upisanih u izvod iz privremenog Centralnog biračkog spiska za izbore 2024. godine iznosi otprilike 3.390.000. Svaki birač će dobiti dva različita tipa glasačkih listića, a procjena potrebnog broja listića temelji se na tom broju birača.

U okviru nabavke predviđena je izrada i nabavka papira s posebnom zaštitom, uključujući papir od 80 grama s novim vodenim žigom. Procijenjena ukupna količina glasačkih listića iznosi oko 6.780.000 komada različitih formata, dok je procijenjena količina papira otprilike 77 tona.

Za prijevremene izbore, dobavljači neće nabavljati papir izvan skladišta Centralne izborne komisije BiH, koja raspolaže dovoljnom količinom papira sa zaštitom. Svi dobavljači morat će ponuditi cijenu za 80 gramski papir te dati detaljne informacije o proizvodnji i isporuci papira.

Podsjetimo, kompanija “Unioninvestplastika” dobila je posao štampanja i pakiranja glasačkih listića za prethodne izbore u BiH 2022. i 2020. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica