Za stipendije u školskoj 2013/2014. Godini 1.600.000 KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj 2013/2014. godini iz budžeta grada Banjaluka biće obezbijeđeno 1.600.000 KM.

Za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj 2013/2014. godini iz budžeta grada Banjaluka biće obezbijeđeno 1.600.000 KM.

U Odluci o utvrđivanju iznosa sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta grada Banjaluka, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima u školskoj 2013/2014. godini precizirano je da će sredstva biti obezbijeđena u gradskom budžetu za 2014. godinu. 

Visina stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh u školi, odnosno studiju, iznosiće 80 KM za učenike i 130 KM za studente, dok će visina stipendije za deficitarna zanimanja iznositi 150 KM za učenike i 250 KM za studente. 

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica istakao je da će se prema novoj Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli stipendija grada Banjaluka učenicima srednjih škola i studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, isplata stipendija vršiti u narednoj kalendarskoj godini u odnosu na godinu kad je konkurs raspisan. 

"Učenici, odnosno studenti pravovremeno će u pet rata dobiti svoje stipendije. Radi efikasnijeg planiranja i praćenja realizacije budžetskih sredstava za stipendiranje učenika i studenata, isplate je neophodno vršiti u periodu od jedne budžetske godine, odnosno u narednoj kalendarskoj godini u odnosu na godinu kad je konkurs raspisan", pojasnio je Đurica. 

Učenicima i studentima će stipendija, koju primaju za deset mjeseci u jednoj školskoj godini, biti isplaćivana po osnovu ugovora u pet jednakih mjesečnih rata /svaki mjesec po dvije stipendije/ i to učenicima u periodu od 1. februara do 30. juna, a studentima od 1. marta do 31. jula.

Izvor: Cafe.ba / Srna