Jesen Sarajevo vrijeme setnja lijepo sunce prognoza boje lisce RSA6
AUTOR: K.H.
DATUM: Oct 17, 2021 @ 9:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Od jutarnjih sati padavine se očekuju u Bosni, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Na jugu zemlje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

U petak se u Bosni prijepodne prognozira umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stepni.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Tokom dana, postupno naoblačenje koje u večernjim satima će uvjetovati i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

LIDER