Za vikend punkt za vakcinaciju u SCC-u

sc 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Sljedećeg vikenda, 29. i 20. januara, punkt za vakcinaciju opet će biti postavljen u Sarajevo City Centru.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a na raspolaganju su “Pfizer” i “Sinopharm” vakcine.

Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine, po izboru.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

ČITAJ JOŠ:  Vakcinisani ste? Evo šta možete očekivati ako dobijete koronu

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina, najranije tri mjeseca od prijema druge doze.

Podsjećamo da je akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 10.000 građana. Prošlog puta, kada je punkt bio postavljen u Sarajevo City Centru (SCC), za dva dana vakcinisano je oko 2.000 građana.

ČITAJ JOŠ:  Nakon smrti djevojke, Slovenija suspendovala vakcinu džonson i džonson

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

GODISNJICA
MARKETING