Za vozače: Povoljni uslovi za vožnju, sat vremena čekanja na Doljanima

Na putevima u BiH saobraća se nesmetano uz povoljne vremenske uslove. Sa početkom nove školske godine povećan je broj djece na ulicama, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola, prenosi novinska agencija Patria.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom. 

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, izmjenjen je režim saobraćaja. Vozila preko 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 t i autobusi koriste alternativni pravac i to iz smjera Pala pravac: Bistrik-Hamdije Kreševljakovića-Terezija-Vraca, a iz suprotnog smjera pravac: Dolac Malta-Azize Šaćirbegović-raskrsnica Vraca-Terezija-Bistrik.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Jablanica-Prozor, Čapljina-Stolac i Doboj Gračanica.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat, a na GP Gabela Polje oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.  

nap.ba