Za vrijeme i nakon utakmice BH-Crna Gora nisu zabilježeni incidenti

 

 

Večeras je, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon odigravanja međunarodne prijateljske utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, održan sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je prvenstveno izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog obezbjeđenja naznačene utakmice. Tom prilikom je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira. Takođe je naglašeno da za vrijeme i nakon odigravanja utakmice na stadionu nije evidentiran nijedan slučaj kršenja odredbi Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano oko  350 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pripadnika specijalnih policijskih jedinica ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva. 

Copy

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima, navijačima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Prethodni članakU prijateljskoj utakmici u Zenici “Zmajevi” remizirali s Crnom Gorom
Sljedeći članakŽelite ugodan život: Pogledajte top-listu gradova u kojima se najbolje zarađuje