3 9
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 6, 2021 @ 12:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U jutarnjim satima održana je III vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Ilidža na kojoj je analizirana trenutna situacija na području općine Ilidža. Općinski načelnik Nermin Muzur i dežurne ekipe su tokom protekle noći svakih sat obilazili lokalitete na području općine kako bi pratili stanje na terenu i preduzimali potrebne mjere i aktivnosti na suzbijanju i uspostavljanju kontrole na poplavljenim područjima.

NER FIT

Konstatirano je blago poboljšanje na terenu u odnosu na protekli dan te će se nastaviti pratiti eventualne promjene u koritima rijeka i mjesnim zajednicama koje su najviše pogođene. Zabilježeni su najveći potencijalni problemi u mjesnim zajednicama Butmir, Kotorac, Otes i Osjek. Formirane su dvije mobilne ekipe koje će kontinuirano obilaziti kompletnu teritoriju općine Ilidža, a dežurne ekipe svih jedinica službe civilne zaštite  su na terenu i vrše obilazak građana i građanki.

Nivo vode u koritima je u padu te su nasipi koji su postavljeni na kritičnim mjestima uspjeli da uspostave kontrolu nad tokom vode. U 12:00 sati zakazana je nova sjednica Štaba, na kojoj će se detaljno analizirati stanje na terenu sa prijedlogom mjera za daljnje aktivnosti.

Pripremljeni su paketi prehrambenih i higijenskih potrepština te pozivamo građane i građanke da za sve informacije ili prijave kontaktiraju jedinice službe civilne zaštite i Službu civilne zaštite Općine Ilidža na sljedeće kontakt telefone:

Tekst se nastavlja nakon reklame

033/775-614

033/775-615

033/775-616

033/637-229

LIDER