Portal 072info

Zaboravili ga poslati u zatvor, a on 13 godina živio kao uzorni građanin: Šta s njim?

v142394

Nakon što je 2000. osuđen za oružanu pljačku, Cornealious Anderson u zatvoru je trebao odležati 13 godina. Sudac mu je na kraju suđenja rekao da pričeka upute u kojima će stajati kada bi se trebao prijaviti na odsluženje kazne.

akon što je 2000. osuđen za oružanu pljačku, Cornealious Anderson u zatvoru je trebao odležati 13 godina. Sudac mu je na kraju suđenja rekao da pričeka upute u kojima će stajati kada bi se trebao prijaviti na odsluženje kazne.

Cornealious je strpljivo čekao, ali upute nisu stizale, a on se nije javljao na odsluženje. I tako je nastavio narednih 13 godina.

Potpuno je preokrenuo vlastiti život, oženio se, napravio troje djece i obrazovao se. Nije pokušao prikriti svoj identitet, uredno je plaćao porez i kazne za pogrešno parkiranje, obnovio je vozačku i registrirao novi posao.

Sve do prošle godine sud nije registrirao da je njihov osuđenik na slobodi, a nakon što su se “probudili iz zimskog sna” žele ga zatvoriti. No, Cornealious ovog puta nema namjeru mirno otići u zatvor i tvrdi da su vlasti propustile priliku da ga zatvore.

“Poslali su specijalce u njegov dom. Baš je pripremao doručak za svoju trogodišnju kćer kada su mu ljudi s automatskim puškama zakucali na vrata”, rekao je njegov odvjetnik Patrick Megaro.

Vlasti su 37-godišnjaka odvele na odsluženje kazne.

Naime, 1999. Anderson i njegov rođak zračnom su puškom opljačkali restoran u St. Charlesu, a nakon što je došlo do greške, odvjetnik mu je rekao da se strpi i pričeka daljnje upute. Anderson je pretpostavio da je sud odlučio ne poslati ga u zatvor i nastavio sa životom.

Njegov odvjetnik tvrdi da je Anderson postao uzorni građanin i da je ova zakašnjela kazna nepravedna. Peter Joy, profesor s pravnog fakulteta u St. Louisu slaže se s odvjetnikom i tvrdi da je ovo prava tragedija.

“Jedna od ideja zatvaranja je rehabilitacija. Ovdje imamo slučaj čovjeka koji se potpuno rehabilitirao i vodio savršen život više od 13 godina. Stoga, prilično je jasno da mu rehabilitacija nije potrebna”, rekao je Joy.

Nije najjasnije što će se dogoditi, ali postoji presedan. Naime, 1912. u sličnom slučaju, sud je oslobodio osuđenog muškarca pa se odvjetnici nadaju da će guverner pomilovati Andersona.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box