Portal 072info

Zaboravili ga poslati u zatvor, a on 13 godina živio kao uzorni građanin: Šta s njim?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

v142394

Nakon što je 2000. osuđen za oružanu pljačku, Cornealious Anderson u zatvoru je trebao odležati 13 godina. Sudac mu je na kraju suđenja rekao da pričeka upute u kojima će stajati kada bi se trebao prijaviti na odsluženje kazne.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

akon što je 2000. osuđen za oružanu pljačku, Cornealious Anderson u zatvoru je trebao odležati 13 godina. Sudac mu je na kraju suđenja rekao da pričeka upute u kojima će stajati kada bi se trebao prijaviti na odsluženje kazne.

Cornealious je strpljivo čekao, ali upute nisu stizale, a on se nije javljao na odsluženje. I tako je nastavio narednih 13 godina.

Potpuno je preokrenuo vlastiti život, oženio se, napravio troje djece i obrazovao se. Nije pokušao prikriti svoj identitet, uredno je plaćao porez i kazne za pogrešno parkiranje, obnovio je vozačku i registrirao novi posao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve do prošle godine sud nije registrirao da je njihov osuđenik na slobodi, a nakon što su se “probudili iz zimskog sna” žele ga zatvoriti. No, Cornealious ovog puta nema namjeru mirno otići u zatvor i tvrdi da su vlasti propustile priliku da ga zatvore.

“Poslali su specijalce u njegov dom. Baš je pripremao doručak za svoju trogodišnju kćer kada su mu ljudi s automatskim puškama zakucali na vrata”, rekao je njegov odvjetnik Patrick Megaro.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlasti su 37-godišnjaka odvele na odsluženje kazne.

Naime, 1999. Anderson i njegov rođak zračnom su puškom opljačkali restoran u St. Charlesu, a nakon što je došlo do greške, odvjetnik mu je rekao da se strpi i pričeka daljnje upute. Anderson je pretpostavio da je sud odlučio ne poslati ga u zatvor i nastavio sa životom.

Njegov odvjetnik tvrdi da je Anderson postao uzorni građanin i da je ova zakašnjela kazna nepravedna. Peter Joy, profesor s pravnog fakulteta u St. Louisu slaže se s odvjetnikom i tvrdi da je ovo prava tragedija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Jedna od ideja zatvaranja je rehabilitacija. Ovdje imamo slučaj čovjeka koji se potpuno rehabilitirao i vodio savršen život više od 13 godina. Stoga, prilično je jasno da mu rehabilitacija nije potrebna”, rekao je Joy.

Nije najjasnije što će se dogoditi, ali postoji presedan. Naime, 1912. u sličnom slučaju, sud je oslobodio osuđenog muškarca pa se odvjetnici nadaju da će guverner pomilovati Andersona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME