Zaboravite skupe kreme, pomladite lice i riješite se bora u kućnoj radinosti

Prave stvari koje će vratiti licu ljepotu nalaze se u – kuhinji!

Bore u određenoj životnoj dobi postaju prava noćna mora svake žene, a kad se pojave obično, nastaje trka do prve drogerije po neku “čudotvornu” kremu ili serum. No, prave stvari koje će vratiti licu ljepotu nalaze se u – kuhinji!

Naime, ono što će na prirodan način izgladiti bore jest hrana koja potiče stvaranje kolagena, a to su namirnice bogate vitaminom C i omega-3 nezasićenim masnim kiselinama na prvom mjestu.

Grejp je svojim visokim udjelom vitamina C odličan za poticanje stvaranja kolagena, bilo kao hrana, a još bolje kao dio prirodnih maski.

Kava je omiljeni jutarnji napitak, a kofein odlično stimulira cirkulaciju i pozitivno djeluje na prokrvljenost lica. Uz to, mljevena se kava može iskoristiti za dobar domaći piling ili kao maska za regeneraciju kose i kože.

Orasi i orašasti plodovi puni su omega-3 nezasićenih masnih kiselina koje potiču stvaranje kolagena, no zbog njihove kaloričnosti dnevni unost mora se ograničiti na 50 grama dnevno.

Sir sa svojim visokim udjelom kalcija snaži zubnu caklinu i potiče proizvodnju sline koja će se svojim prirodnim sastojcima najbolje boriti protiv karijesa i bakterija.

Zob je sjajan doručak pun aminokiselina i vitamina E koji će zajedno njegovati kožu, boriti se protiv slobodnih radikala i ublažiti posljedice pretjeranog izlaganja suncu. Naravno, radi se o nerafiniranim zobenim pahuljicama pa pazite što kupujete.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE