bg gojkovic sot vdj 348408 1024x576 1 750x422 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije Zoran Gojković.

Naveo je da „već četiri-pet dana konstantno traje povećanje broja novoobolelih, a sistem je već 10 mjeseci prenapregnut“.

„Nije dobro da su nam podaci za danas slični kao jučerašnji. Čekamo još unose iz pojedinih gradova, ali su preseci slični. Nije dobro ni to što imamo sve više mladih koji su zaraženi“, kazao je Gojković za Radio televiziju Srbije.

Obuka zdravstvenih radnika za masovnu vakcinaciju

On nije precizirao da li će Krizni štab na sednici u srijedu predložiti pooštravanje mjera, ali je rekao da se zbog „slobodne cirkulacije“ virusa u pojedinim školama, razmatra njihovo ponovno zatvaranje.

„To je jedna od opcija o kojima ćemo sutra razgovarati. Videćemo u kom će pravcu ići priča sa školama“, kazao je Gojković.

Dodao je da je u Srbiji do sada 1,3 miliona građana primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, a 472.000 je primilo i drugu.

Povodom masovnih komemorativnih skupova od petka, poslije smrti muzičara i pjesnika Đorđa Balaševića, Gojković je rekao da „ne možete represivno da djelujete na ljude koji imaju potrebu, želju ili motiv da iskažu svoje emocije“.

„Nije stvar izmakla kontroli, ali ljudi su satkani od emocija, i veoma je teško da ih u ovakvoj situaciji potisnu u drugi plan“, objasnio je Gojković.