Zahiragić: Imenujte Nedima Sladića za ministra…

Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić kritikovao je Ministarstvo privrede KS i ministra Envera Hadžiahmetovića te predložio da na njegovo mjesto stave meteorologa Nedima Sladića.

Zahiragić je rekao kako podržavaju ideju da se ministarstva razdvoje, ali da očekuju da će ponovo imenovati ministre kako ih “ne bi gurnuli u krivičnu odgovornost”.

“Žao mi je što licitramo s tim ljudima jer nisu imali priliku da pokažu, pogotovo dvije ministrice obrazovanja, koliko su ili nisu sposobne da urade. S obzirom da ne postoje ministri očekujem da ćete prihvatiti ideju Damira Nikšića da stavite na prvo mjesto okoliš u nazivu i eventualno promijeniti ministra. Snijeg je pao, Nedim Sladić nas pet dana upozorava da će pasti, samo komunalna privreda na čijem čelu je ministar Enver nije znala. Bolje bi bilo da stavite na mjesto ministra mladog Sladića, barem bi na vrijeme grad bio čist, ne bi bio zatrpan od snijega i ovako prljav.

”Ta katastrofa koja se dešava u komunalnoj privredi možda je dobra prilika da napravite kadrovsku rokadu na jedan elegantan način. Ministar Enver nije propustio da uđe u one oblasti koje su vam najzanimljivije – građenje, davanje slagasnosti, skupljamo to sve ono što je nekada bilo blokirano kod ministra Kapidžića, a ono što je trebao da uradi nije”, kazao je Zahiragić.

Zastupnici skupštinske većine izrazili su podršku ministrici Brčić i Vladi KS kazavši kako su uradili ono što je bilo potrebno, a ranije vlasti nisu našle vremena za to.

IZVORN1
Prethodni članakHrvatska policija navodno seksualno zlostavljala migranticu
Sljedeći članakViše od 1.500 Zeničana protiv hidroelektrane Janjići