Zahiragić: Nama ne bi odgovaralo, ali pozivam Schmidta da poništi svoje odluke iz oktobra

HARIS ZAHIRAGIC NOVA PROFILNA FB 696x614 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Delegat SDA u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić se obratio novinarima nakon okončane sjednice Doma i kazao kako je njegov prijedlog da visoki predstavnik Christian Schmidt poništi svoju odluku o izmjeni Ustava FBiH iz oktobra čime bi se okončala trenutna kriza oko formiranja vlasti.

Zahiragić je kazao kako bi Schmidtovo nametanje novih izmjena izbornog zakona i Ustava FBiH koji se najavljuje, značilo de facto treći entitet, koji bi bio početak trajnog narušavanja i dezintegracije Bosne i Hercegovine.

“Zašto gospodin Schmidt ne poništi ono što je donio. Evo ja mu to kao, Haris Zahiragić, delegat u klubu Bošnjaka Doma naroda kažem. To nam ne bi odgovaralo, SDA bi izgubila kontrolni paket, ali ja ga lično pozivam da poništi svoje odluke”, kazao je Zahiragić.

Dodao je kako ipak ne vjeruje da to Schmidt želi uraditi, te da će svako novo nametanje koje ide u prilog HDZ biti indikativno iz kojih centara stižu instrukcije.

“Neka uradi to, ili neka ode korak dalje i poptuno ukine Dom naroda, neka parlamentarna većina formira vladu, ja ću dići dvije ruke ako treba za to”, poručio je Zahiragić.

Klix