Zahiragić: Za Sabinu Ćudić SDA je kriva i za agresiju na Bosnu i Hercegovinu

Screenshot 4 918

Optužbe Sabine Ćudić na račun Stranke demokratske akcije (SDA) oko posjete Milorada Dodika i Dragana Čovića Beogradu izazvalo je reakciju Harisa Zahiragića član Predsjedništva SDA.

“Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Njihove stranke, nastavlja u maniru lokalnih sarajevskih stranaka, optuživati SDA za sve i svašta. Posljednja u nizu je optužba da je SDA kriva jer su se u Beogradu sastali Vučić, Dodik i Čović. Nije to ništa novo, to je samo nastavak nastupanja iz političke pozicije sa koje se SDA optužuje da je krivac, ili barem sukrivac, i za agresiju na Bosnu i Hercegovinu”, smatra Zahiragić.

Dok Ćudić piše ovakva saopćenja, dodaje, njihova Fondacija Boris Divković u saradnji s Našom strankom, u Sarajevu organizuje radionicu o ratu, a koju drži organizacija “Pravi požar” na čelu sa Spasojem Kulagom, a čiji su članovi sve sami vojnici tzv. “VRS”, navodi on.


“Pozivam Našu stranku i njene kadrove da prestanu učestvovati u pokušajima izjednačavanja svih strana i relativizacije genocida i agresije. Također, pozivam ih da prestanu, svaki put kada se retrogradne politike u državi i regionu udruže, pokušavati iznutra slabiti probosansku političku poziciju. Podsjećam ih da su i za vrijeme agresije postojali oni koji su vršili napade na vlasti Republike Bosne i Hercegovine, ne želeći da se pridruže odbrani od agresije, te da je historija takve zapamtila u najgorem svjetlu. Naravno, ne moraju prestati, ali će u tom slučaju građani koji vole svoju državu na izborima reći šta misli o Našoj stranci i njihovim partnerima”, zaključio je Zahiragić.

Klix.ba

Prethodni članakTrik s jajetom oduševio na društvenim mrežama, ovo ćete odmah htjeti napraviti za doručak
Sljedeći članakNove preporuke za svadbe: Plesati mogu samo mladenci i roditelji