ZAHIRAGIĆ ŽESTOKO VRANIĆU: Iftari ne mogu, a može pun grad srbijanskih turista?!

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik SDA Haris Zahiragić je ponašanje ministra zdravstva KS Harisa Vranića nazvao “skandaloznim”.

On pokazuje svoju potkapacitiranost svake vrste u ovako teškim vremenima, rekao je Zahiragić, što je prekinuo Elmedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS, te ga je zamolio da ne vrijeđa.

Način na koji ministar govori, cinizam, ton, ne dozvoljava da drugačije govorim. Oprostite, ali ne mogu drugačije, nastavio je Zahiragić pojašnjavajući da je njegovu reakcijau izazvalo nezadovoljstvo radom ministra i Kriznog štaba KS, a glavni problem je jer nije pomjeren rad ugostiteljskih objekata do vremena trajanja policijskog sata, tačnije do 21 sat.

Skupština neće donijeti nešto što je protivno sigurnosti građana. Kada je zaključak u pitanju, radno vrijeme je trebalo biti pomjereno do devet. Nemojte se vi ‘sikirati’ što je policijski u devet. Činjenica je da ljudi nisu mogli raditi iza osam, a svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali s riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije – poručio je Zahiragić.