Portal 072info

Zahvaljujući Indiri, maturske haljine dobilo 45 učenica

Kad se hoće, sve se može uprkos svim preprekama, pogotovo teškoj ekonomskoj situaciji u državi. Dokaz za to je i 19-godišnja Novotravničanka Indira Kajić, koja je u tri sedmice uspjela potpuno opremiti čak 45 socijalno ugroženih maturantica iz Novog Travnika, Viteza, Zenice i Travnika.

Kako nam je ispričala Kajić, sjedeći na popodnevnoj kafi, pričala je s nekoliko maturantica, koje su joj kazale kako neće ići na matursku večer.

– Kad sam ih pitala zašto, najprije su mi rekle nekakve izgovore da bi potom priznale kako je situacija teška, kako ih je mnogo u kući, imaju slaba primanja, a za jednu matursku večer treba potrošiti priličan iznos – od kotizacije do haljine, obuće, šminke, frizure – kazala je Kajić.

Maturantice oduševljene odjevnim kombinacijama - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Maturantice oduševljene odjevnim kombinacijama

Kako ni kod nje, kaže, situacija nije bajna, pokušala je pomoći na druge načine.

– Javila sam se blogerima, buticima i drugima koje sam znala, da djevojkama pokušamo osigurati odjevnu kombinaciju za maturu. Odziv je bio zaista fantastičan i u tri sedmice uspjeli smo opremiti čak 45 maturantica – rekla je Kajić.

Akciju je najprije provela na području svoje općine, a kad se pročulo, javile su joj se maturantice iz okolnih gradova. Sve su maturantice bile oduševljene haljinama, cipelama i šminkom.

– Kako je akcija odmicala, javljalo se sve više maturantica, a sretna sam što smo na kraju uspjeli pomoći, kazala je Kajić.

AVAZ

Podijelite članak
  • 201
    Shares