ZAHVALJUJUĆI KASUMOVIĆU, SBB-u i PROZENIČKIM VIJEĆNICIMA: U petak sjednica i deblokada Zenice

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj će se, zahvaljujući Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, Savezu za bolju budućnost BiH, te prozeničkim vijećnicima, odblokirati grad trebala bi se održati u petak, saznaje 072info. Budući da je 1. mart neradni dan, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić odlučila je sjednicu zakazati u petak.

Podsjetimo, grad je bio blokiran jer je SDA insistirala na napamet doneseim amandmanima, poput onog od najprije tri, a potom dva, miliona za “Zenicatrans” i svjesno su kočili grad.

Dogovor o finansijskoj deblokadi postignut je u subotu, kada je gradonečelnik Kasumović prihvatio šest amandmana SBB BiH Zenica, čime su stvoreni preduslovi za sazivanje sjednice na kojoj će biti usvojen budžet i normalno funckioniranje grada.

Da je javnost svjesna ko je sve vrijeme kočio grad brojni su pokazatelji, među kojima i ankete, a zbog režiranja blokade grada pokrenuta je i peticija za ostavke većine na čelu s predsjedavajućom. Jedno je sigurno, da se pitala i čekala SDA, koja je predvodila većinu u Gradskom vijeću Zenica, do deblokade grada još ne bi došlo.