ZAHVALJUJUĆI KASUMOVIĆU, SBB-u i PROZENIČKIM VIJEĆNICIMA: U petak sjednica i deblokada Zenice

Objavljeno:

Sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj će se, zahvaljujući Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, Savezu za bolju budućnost BiH, te prozeničkim vijećnicima, odblokirati grad trebala bi se održati u petak, saznaje 072info. Budući da je 1. mart neradni dan, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić odlučila je sjednicu zakazati u petak.

Podsjetimo, grad je bio blokiran jer je SDA insistirala na napamet doneseim amandmanima, poput onog od najprije tri, a potom dva, miliona za “Zenicatrans” i svjesno su kočili grad.

Dogovor o finansijskoj deblokadi postignut je u subotu, kada je gradonečelnik Kasumović prihvatio šest amandmana SBB BiH Zenica, čime su stvoreni preduslovi za sazivanje sjednice na kojoj će biti usvojen budžet i normalno funckioniranje grada.

Da je javnost svjesna ko je sve vrijeme kočio grad brojni su pokazatelji, među kojima i ankete, a zbog režiranja blokade grada pokrenuta je i peticija za ostavke većine na čelu s predsjedavajućom. Jedno je sigurno, da se pitala i čekala SDA, koja je predvodila većinu u Gradskom vijeću Zenica, do deblokade grada još ne bi došlo.

DPA | 072INFO
DPA | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Iskoristili gest Kasumovića: Mještani Bistrice zasadili velike plantaže krompira

S ciljem podrške poljoprivrednim proizvođačima Grad Zenica objavio je...

Mještani Gorice nakon 35 godina dobili novi asfalt 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je jučer svečanosti u...

Kasumović primio predsjednicu Udruženja Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa“

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednicu Udruženja...

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica posjetio Kasumovića

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Mirnas Buljubašić posjetio...