Zainteresovani ste za posao u Hrvatskoj? DEKRA organizuje sajam zapošljavanja u Hotelu Zenica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

DEKRA organizuje sajam zapošljavanja u Zenici u Hotelu Zenica u ponedjeljak 30.01.2023. godine, s početkom u 17:00h. Iskoristite priliku i upoznajte se sa kompanijom „Studenac“, otvorenim radnim mjestima, načinom rada i uslovima koje kompanija nudi.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Do današnje impozantne brojke od preko 1000 trgovina duž cijele Hrvatske te više od 5500 zaposlenika, Studenac je došao širenjem svoje prodajne mreže te sistemskim ulaganjem u inovacije i modernizaciju poslovanja čime postaje jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj. Ključna tačka strateškog zaokreta bila je 2018. godina od kada kompanija snažno raste organski i akvizicijama, razvija se i naposljetku svojom poslovnom fleksibilnošću dolazi u sam vrh domaće privrede te je danas dio ugledne liste 50 najuspješnijih domaćih kompanija u Hrvatskoj. Također, zahvaljujući specifičnom „proximity“konceptu i prodavnicama malih formata koje svojim kupcima u ugodnoj i opuštenoj atmosferi nude sve što im je potrebno, i sitno i bitno, pozicija Studenca jedinstvena je na tržištu. Poštujući lokalne specifičnosti i obilježja te osluškujući potrebe i želje svojih kupaca, Studenac je poznat po prepoznatljivome „dobrosusjedskom“ karakteru.

ČITAJ JOŠ:  Bogati naftaši iz Tešnja snažno ušli u sektor namještaja

U proteklih nekoliko godina u Studencu je radilo nekoliko stotina sezonskih radnika iz Bosne i Hercegovine, koji se svake godine ponovo vraćaju. Svakako je bitno spomenuti da Studenac u skladu sa zakonskim okvirima i mogućnostima, svoje sezonske radnike zapošljava i nakon same sezone. Svojim sezonskim radnicima Studenac obezbjeđuje smještaj i prevoz sa posla i na posao te podmiruje troškove putovanja od mjesta prebivališta do mjesta rada u Hrvatskoj i natrag ali i troškove izrade sanitarnih knjižica.
Uz mjesečnu platu i naknadu za topli obrok, zaposlenicima je obezbjeđeno profesionalno uvođenje u posao kao i sezonski bonusi.
Važno je znati da za sve državljane Bosne i Hercegovine, Studenac organizuje sve potrebno za dobijanje radne dozvole i legalan rad u Republici Hrvatskoj.
DEKRA poziva sve zainteresovane da dođu na naš sajam zapošljavanja u Zenici, ponedjeljak 30.01.2023. godine s početkom u 17:00h. Sajam će se održati u Zenici u prostorijama Hotela Zenica. Svi prisutni će imati priliku da se upoznaju sa uslovima i načinom rada kompanije „Studenac“. Zainteresovani kandidati će moći odmah da se prijave za posao ali i da obave razgovor za isti.

ČITAJ JOŠ:  Na Ponijere dolaze ljudi iz cijele BiH
072INFO TV