Portal 072info

Zajednička putovanja pravi test za vezu

Ako ne izlazite iz svoje zone komfora u vezi, pitanje je koliko je ona stvarno stabilna. Dobro je kada partner i vi imate i upražnjavate aktivnosti koje oboma prijaju i koje ste zajedno izgradili.

Bez takvih osnova, veza je nemoguća. Međutim, da li ste uradili baš sve da bi vaša veza bila kvalitetna? Test vremena veže se za prostor, pa je tako bitno i gdje provodite vrijeme, a ne samo koliko dugo ste zajedno.

Mnogi parovi dožive prvi odlazak na ljetovanje, te shvate da ne funkcionišu zajedno na duži period, na jednom mjestu i previše blizu. Ali, ako želite da postepeno radite na vezi i učinite je čvršćom, putujte zajedno. I putujte često. Počnite sa zajedničkim vikendom kod kuće, pa proširite na produženi vikend.

Računajte na trodnevnu posjetu nekom drugom gradu, potom na ljetovanje/zimovanje i na kraju na duža putovanja. Bitno je da krenete postepeno – nemojte nakon četiri mjeseca žuriti na more zajedno.

To bi moglo da bude kobno za vašu vezu. Uspostavite tajming i, što je najbitnije, nađite kompromise u svim planovima koje pravite. Ako “preživite” sve testove prostora i vremena, vaša veza zaista jeste kvalitetnija nego što mislite i imate zajedničku budućnost.

Podijelite članak