Zajedničkom fotografijom iz djetinjstva Đuro se prisjetio Saše Petrovića: Putuj mirno, pajdo

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Smrt legendarnog bh. glumca Saše Petrovića potresla je i Branka Đurića Đuru s kojim se poznavao od ranog djetinjstva.

Pogođen viješću o smrti prijatelja Đuro se od njega oprostio na Instagramu zajedničkom fotografijom iz djetinjstva.

“Jučer je otišao najbolji glumac naše generacija i moj drug od ranog djetinjstva. Bio je prvi u svemu. Bio je previše brz za jedan život. Zbogom Sale. Putuj mirno, pajdo. Toliko toga smo prošli zajedno”, napisao je.

Đuro se oprostio od Saše Petrovića (Foto: Instagram)
Đuro se oprostio od Saše Petrovića (Foto: Instagram)

Saša i Đuro su odrasli zajedno u Sarajevu, a potom su nastavili sarađivati profesionalno. Njihov prvi zajednički projekt bila je kultna “Audicija” iz 1985. godine, potom su sarađivali i na filmu “Ovo malo duše” Ademira Kenovića u kojem je Saša igrao lik Latifa, a Đuro Ibrahima.

Publika će Sašu svakako pamtiti i po ulogama iz filmova “Hajde da se volimo”, “Teško je biti fin”, kao i popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”. Također, ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”.

Podsjećamo, bh. glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života. Nakon borbe s bolešću preminuo je u rodnom Sarajevu.

GODISNJICA
MARKETING