Portal 072info

Zajedno za budućnost zeničkog rukometa

Zenički rukomet je napravio veliki korak naprijed! RK “Čelik” Zenica  i SR “Čelik junior” Zenica su napravili strategijski plan za budućnost, razvoj i “spas” rukometa u Zenici.

Ovaj potez se dugo čekao u rukometnoj javnosti, pogotovo zeničkoj, te konačno došao na dnevni red. Uprave i stručni štab navedenih sportskih kolektiva su se brzo dogovorili u kojem smjeru da se krene u bolje sutra.

RK “Čelik” Zenica osnovan 1950. g. ima bogatu historiju kako na državnom tako i na međunarodnom nivou.

Škola rukometa “Čelik junior” Zenica osnovana 2009. g. i u ovom periodu postala prepoznatljiva kao uspješna škola u sportskom, organizacijskom, humanitarnom i svakom pozitivnom smislu.

Sastanak, održan 21.06.2017.g. u prostorijama RK “Čelik” Zenica, bio je ispunjen pozitivnom energijom, dobrim planovima, prijedlozima i konkretnim potezima za napredak u pravom smislu te riječi. Bogato iskustvo, znanje, energiju, vrijeme i sve raspoložive resurse uprava i stručni štab navedenih kolektiva će se staviti u službu RUKOMETA. Na sastanku su utvrđene aktivnosti i zadaci koji se već realizuju na terenu. U narednim danima kompletan plan će biti predstavljen gradskoj Upravi od koje se očekuje značajna podrška u realizaciji planova za unapređenje i razvoj rukometa u Gradu a o konkretnim planovima i ciljevima će javnost i nadležni biti upoznati uskoro.

 

Želimo na ovaj način i poslati poruku svima kojima je rukomet u srcu, mogu i žele pomoći da se priključe timu, koji je za razliku od drugih koji čekaju da se nešto samo desi i promjeni, spreman da radi, doprinosi i razvija ovaj sport sa skoro sedamdesetogodišnjom tradicijom u Gradu. Naš tim će biti ubuduće isključivo oslonjen na domaće snage, kako igračke tako i stručne koji će ne samo u našoj zemlji nego i u regiji i šire biti prepoznatljiv kao potpuno zenički brend.

VRIJEME JE ZA RUKOMET!

 

Na ovu vijest već stižu pozitivne reakcije naših sugrađana, bivših i sadašnjih rukometaša naše dijaspore i svih ljubitelja sporta!

Podijelite članak