Zakazana 17. sjednica Gradskog vijeća Zenica

gradsko vijece zenica gvz
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sedamnaesta sjednica Gradskog vijeća Zenica održat će se u utorak, 4. januara 2022. godine, s početkom u 10,00 sati, u Velikoj sali Grada Zenica.

Na dnevnom redu sjednice je 13 tačaka, a vijećnici će, između ostalog, raspravljati o Nacrtu Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu, Nacrt Programa rada Gradskog vijeća za period 1. januar do 21. decembar 2022. godine, Prijedlog Odluke o potvrđivanju rezultata izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području Grada Zenica.

Osim toga, vijećnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju nekretnina u svrhu modernizacije dijela regionalne cest R445 Zenica – Lašva, odnosno nastavak radova na izgradnji vangradske dionice GGM-a u sastavu regionalne ceste R445, Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju ribarske staze uz rijeku Bosnu na potezu km 3+300 do 4+500 u dužinici cca 1,2 km.

Na dnevnom redu su i Prijedlog Odluke o određivanju prostora za mirna okupljanja bez prijave na području Grada Zenica, Prijedlog za razrješenje člana Etičke komisije, Odluka o dopuni Odluke o cijeni isporučene toplotne energije za grijanje stambenog i poslovnog prostora grada Zenice u sezoni grijanja 2021./2022. godina, Prijedlog Zaključka o opredijeljenosti Grada Zenica o statusu objekata i prostora od interesa za budući razvoj grada sa Informacijom, Plan korištenja javnih površina na području Grada Zenica za 2022. godinu.