Zakazana nova sjednica GV Zenica, na dnevnom redu 14 tačaka 

gradsko vijece zenica gvz
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, zakazao je za 17. mart novu sjednicu Gradskog vijeća Zenica na kojoj će se naći 14 tačaka. 

Na dnevnom redu je Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Zenica, Prijedlog Odluke o prodaji neposrednom pogodbom neizgradenog gradevinskog zemljista u Radnoj zoni Zenica I, J.P. “Elektroprivreda BiH” d.d. Sarajevo, Podruznica “Elektrodistribucija” Zenica, Prijedlog privrednih drustava (.Prevoz -Putnika” d.o.o. Zavidovici, „Babić – Bisstours” d..o. Zenica i „Bosmenki – Trans” d.o.o. Zenica) za donošenje odluke o povećanju cijena prevoza u javnom gradskom prevozu.

ČITAJ JOŠ:  Šta je zajedničko (grado)načelnicima Kasumoviću, Ezheru Arnautoviću i Zakiru Pašaliću?

Osim toga, vijećnici će raspravljati i o Prijedlog Odluke o uspostavljanju prijateljstva i saradnje Grada Zenica i Općine Kušadasi, Prijedlog Odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje tri člana Gradske izborne komisije, Prijedlog Odluke o obilježavanju značajnih datuma, događaja i ličnosti s Prijedlogom program obilježavanja, Pravilnik o kriterijima za određivanje naziva ulica, trgova, mostova i parkova na području grada Zenica.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1m2 korisne stambene površine na području Grada Zenica, Informacija – odgovor Federalnog ministarstva finansija – Porezna uprava, Informacija o korištenju javnih površina na kojima su postavljeni kiosci na području Grada Zenica, Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti Savezu dobitnika najvecih ratnih priznanja Zenicko-dobojskog kantona za izgradnju Centralnog spomen obiljezja poginulim pripadnicima Ministarstva unutranjih poslova Zenicko-dobojskog kantona a Trgu Bosne i Hercegovine na dijelu k.č.n.p. 497 K.O. Zenica II, Izvjestaj o provedenom postupku po objavljenom Javnom pozivu o prodaji neizgradenog gradevinskog zemljista, putem neposredne pogodbe u Radnoj zoni Zenica I, Prijedlog Rjesenja o dodjeli mandata predsjednika i člana Savjeta Mjesne zajednice „Jastrebac”.

ČITAJ JOŠ:  Vozilo mami uzdahe: Od Fiće napravio kabriolet
GODISNJICA
MARKETING