Zakazana nova sjednica GV Zenica, otkrivamo tačke dnevnog reda

gradsko vijece zenica oktobar 2021
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić (ZI – KF) zakazao je novu, četrnaestu, sjednicu vijeća i to za četvrtak, 28. oktobar, sa početkom u 10 sati, saznaje 072info.

Na dnevnom redu naći će se deset tačaka dnevnog reda, a vijećnici će, između ostalog, raspravljati o Prijedlogu Odluke o organizovanju i funkcionisanju zaštite od požara i vatrogastva na području Grada Zenica, Razmatranju inicijative “Centar za srce” Sarajevo, Problematici održivosti poslovanja JP “Vodovod i kanalizacije” u svjetlu realizacije velikih razvojnih projekata s prijedlog za prilagodbu tarifa” i Prijedlog odluke Nadzornog odbora JP “Vik” o utvrđivanju cijena vode i naknade za kanalizaciju po kategorijama potrošača.

Osim toga, vijećnici će raspravljati i o Informaciji o stanju privrede i zapošljavanja na području Zenice za period 2019. – 2020. godina, Prijedlogu Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu K.O. Zenica I u korist Pivić Nihade, Izvještaju o provedenom postupku po objavljenom javnom pozivu o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem neposredne prodaje u Radnoj zoni Zenica 1.

Na dnevnom redu su i Petogodišnji plan rehabilitacije (izgradnje, rekonstrukcije i sanacije) gradskih ulica, Prijedlog Medžilsa IZ Zenica za oslobađanje vjerskih zajednica obaveze plaćanja komunalne naknade, te Prijedlog za imenovanje člana Komisije za izbor i imenovanje.